Karo Abas

 

 

 

 

 

 

 

Deze uit Geldrop afkomstige geweldenaar vond in Maastricht al snel zijn draai. Zoals een voorbeeldstudent betaamt, is hij vaak in de bibliotheek te vinden. Zelf beweert hij dat hij hier daadwerkelijk aan het studeren is maar, gezien alle verantwoordelijkheden die deze kleine grote man op zich neemt, wordt daar nog wel eens over getwijfeld. Ondanks het feit dat het roeien niet is weggelegd voor zijn korte beentjes, presteert hij het als coach wel om andere Sauriërs boven zichzelf uit te laten stijgen wanneer zij de Nederlandse wateren betreden.

De bibliotheken sluiten, de kindertjes liggen in bed en de nacht laat zich over de hoofdstad van het zuiden vallen. Dit is het moment wanneer de ware Karo in hem naar boven komt. Op de dansvloer wordt plaatsgemaakt. Dames vergeten waar ze mee bezig waren. Heren vertrekken snel via de achterdeur. De opzwepende beats zwellen aan. En ja hoor, daar gaat hij. De ‘Karo’ wordt ingezet en de dames liggen aan zijn voeten. Sommige jongens proberen hem na te doen maar zijn bewegingen zijn onnavolgbaar.

Met zijn vurige passie voor zowel politiek en sociale kwesties als voor het nachtleven en het feestgedruis in Maastricht is deze knuffelkoerd een ware verrijking van het H.G. Sunergos.